информације

Бесплатна достава

за износе преко 4000,00 дин

Услови коришћења

Хвала што сте посетили russika.rs интернет страницу. Ваш приступ, као и коришћење russika.rs интернет страница подлеже овим условима коришћења и важећим законским прописима који уређују ову област. Приступом и коришћењем russika.rs интернет страница, прихватате без ограничења, ове услове коришћења. Уколико не прихватате ове услове коришћења без ограничења, молимо Вас да напустите интернет страницу.

Интернет продајно место russika.rs власништво је удружења грађања Руссика.
 
На нашим интернет страницама можете слободно детаљно прегледати понуду без обавезе да нешто купите.

Коришћење интернет сајта russika.rs

Приликом коришћења интернет страница обавезни сте да поштујете важеће законе и прописе. Не сме се продавати, мењати, дистрибуирати, умножавати, копирати или на било који други начин употребљавати и чинити доступним трећим лицима.

Забрањено је на интернет страницама објављивати материјал којим се на било који начин подстиче на кривично или противзаконито дело. Руссика задржава право да овакав материјал уклони са страница без претходног упозорења корисника.

Забрањено је давање лажних података у вези са интернет страница или особама везаним за исти.

Забрањено је коришћење интернет страница у пропагандне сврхе.

Забрањено је свако коришћење интернет страница ради препродаје робе.

Странице нашег сајта можете користити информативно и за куповину све робе која је на сајту објављена.

Садржај интернет сајта може садржати нетачне податке или штампарске грешке. Промене на интернет сајту се могу направити периодично у било ком тренутку и без обавештења.

Руссика се не обавезује да редовно ажурира информације садржане на својим интернет страницама и не гарантује да ће интернет странице функционисати без прекида или грешака, да ће недостаци бити благовремено исправљани или да је интернет сајт компатибилан са вашим хардвером или софтвером.

Под одређеним околностима, приступ нашим интернет страницама може бити недоступан због техничког одржавања или непредвиђених околности изван наше контроле.

Интернет сајт користите на сопствени ризик. Руссика није одговорана за материјалну или нематеријалну штету, директну или индиректну која настане из коришћења или је у некој вези са коришћењем интернет сајта или његовог садржаја.

Ауторска права

Сав садржај (књиге, текстови, фотографије, аудио и видео материјали, базе података, програмерски код) на russika.rs интернет страницама  је у власништву Руссике или је постављен уз дозволу власника или овлашћеног носиоца права. Неовлашћено коришћење било ког дела интернет страница russika.rs, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права и подложно је кривичном гоњењу.

Линкови са интернет сајтовима трећих лица

Russika.rs интернет сајт може садржати линкове других интернет сајтова чији власник или корисник није Руссика. Такви линкови су обезбеђени искључиво да би Вама пружили што више информација и ми не контролишемо и нисмо одговорани за рад, садржај, политику приватности или безбедност ових сајтова.

Измена услова коришћења

Руссика задржава право да било када и без додатног обавештења измени ове услове коришћења интернет сајта. Свака измена постаје важећа након њеног објављивања на интернет страници russika.rs. Корисник се обавезује да повремено прочита ове услове коришћења како би био упознат са евентуалним изменама. Уколико корисник настави да користи наш интернет сајт и услуге након било које нове верзије услова коришћења интернет сајта, подразумева се да је исте прихватио као важеће.

Изјава о заштити приватности и прикупљању личних података корисника и њиховом коришћењу

Полиса приватности

Ми поштујемо вашу приватност и посвећени смо њеном чувању. Ова полиса приватности вам ставља до знања како се ваши лични подаци обрађују и користе на нашој wеб страници.

Руссика веома цени однос који има са својим купцима и одговорно је посвећена управљању информацијама о корисницима. Велика пажња је усмерена ка чувању личних информација, у складу са постојећим законима о приватности и у складу са интерним стандардима и пракси.

Примењивост ове полисе не важи на веб-страницама ван домена russika.rs., а којима је могуће приступити наше веб-странице путем веза ка другим интернет презентацијама које су у власништву трећег лица. Желимо да вас подстакнемо да прочитате полисе о заштити приватности ових других интернет страница како би сазнали на који начин они сакупљају, користе, размењују и обезбеђују ваше податке.

Типови прикупљених информација

Информације које russika.rs може прикупљати су:

Прикупљање информација

У току куповине или током коришћења наших сервиса или услуга, можемо вам затражити ваше личне информације. То се може десити у следећим случајевима:

Сврха прикупљања података

Прикупљене информације се користе у следећим случајевима:

Типови обавештења корисницима

Прикупљене информације се користе у следећим случајевима:

Прикупљање информација о другим особама или од других особа

Уколико нам доставите информацију о другим особама или ако друге особе доставе информације о вама, оне ће бити коришћене само у сврхе за које су и достављене. Као пример овог типа информација можемо да наведемо адресу пријатеља на коју ће бити достављена поруџбина.

Прикупљање информација од деце

Russika.rs путем интернета неће свесно или намерно сакупљати личне податке деце која су млађа од 13 година. Залажемо се за заштиту права деце.

Прослеђивање личних информација

Russika.rs не продаје и не изнајмљује ваше личне податке трећим лицима.

Ваше личне информације могу бити прослеђене нашим повезаним лицима са којима делимо Ваше податке и која се у односу на обраду Ваших података о личности такође сматрају руковаоцима (самостални или заједнички), као што су: банке и курирске службе.

У одређеним случајевима обавезни смо да Ваше податке о личности поделимо са органима власти. Тако на пример Руссика има законску обавези да на основу одговарајућег судског или управног акта предочи све податке на осниву којих се може предузети откривање или гоњење учинилаца кривичних дела.

Обезбеђивање сигурности за личне податке

Куповином наших производа путем интернета, примењују се мере безбедности и разумне предострожности како би се спречио губитак, злоупотреба и неовлашћени приступ вашим личним подацима који су под нашом контролом. Ми не можемо да осигурамо или гарантујемо сигурност било ког податка који се прослеђује путем електронске поште, тако да то радите на сопствену одговорност.

С обзиром на то да је сигурност ваших личних података високи приоритет, предули смо одређен број акција како би омогућио поуздан, тачан и сигуран трансфер података. Веб-страница russika.rs користи технологију енкрипције, као што је Secure Socket Layer (SSL), како би се заштитили ваши лични подаци током трансфера података. SSL врши енкрипцију података из поруџбине, као што су ваше име, презиме и адреса.

Права корисника

Корисник има следећа права: 

Сва Ваша права можете остварити ако нас контактирате на следеће начине:

Могућност неприхватања маркетиншких активности

Једном када прикупимо ваше податке, можемо вам послати маркетиншка обавештења која садрже повољне понуде, промоције, продајне акције и остале садржаје. У сваком тренутку имате опцију неприхватања будућих маркетиншких обавештења Russika.rs.

За престанак примања маркетиншких обавештења, молимо вас да предузмете неку од следећих опција:

При слању имејла или поштанског писма, молимо вас да упишете своје пуно име и презиме, адресу, број телефона, имејл адресу и да специфично назначите који тип маркетиншког оглашавања (нпр. имејл, директна поштанска писма и слично) не желите да добијате. На тај начин ће бити осигурана ваша идентификација у нашем систему како би успешно процесирали ваш захтев.

Преузећемо све неопходне кораке како бисмо спровели ваш захтев за престанак добијања маркетиншких обавештења. Због обраде података, поштанских и системских рокова, ова процедура може потрајати 10 радних дана за имејл поруке и 3 недеље за директно слање поште. Док ова промена не ступи на снагу, могуће је да ћете у том периоду и даље добијати наша маркетиншка обавештења.

Када се одјавите од пријема маркетиншких обавештења, и даље ће те добијати пословна обавештења као што су потврде о наручивању робе или информације о повраћају робе.

Право на опозив пристанка

Можете опозвати свој пристанак на обраду Ваших података о личности у било ком тренутку путем мејл адресе info@russika.rs , после чега Руссика брише све Ваше податке о личности, затим ће Ваша адреса бити уклоњена са маилинг листе и више нећете добијати е-маил поруке ближе описане у овом обавештењу.

Уз право на брисање Ваших података о личности скрећемо Вам пажњу да имате сва остала права прописана Законом о заштити података о личности.

Коришћење интернет колачића (Cookies)

Интернет колачић је мала датотека коју веб-страница или имејл порука шаље вашем интернет читачу, који га онда може сачувати на вашем хард-диску. Интернет колачић не може прочитати податке са хард диска вашег рачунара или прочитати друге колачиће који су стигли са других wеб сајтова и не штете Вашем систему.  Наша веб-страница користи интернет колачиће како би максимално персонализовали процедуру куповине на нашем веб сајту. Колачићи симулирају непрекидну конекцију. Они омогућавају чување информација о вашим подешавањима и сесијама и дозвољавају приступ веб-страницама без поновне персонализације.

Наш веб-сервер аутоматски сакупља информације као што су адреса (url) веб-странице са које сте дошли, које странице сте посетили на нашој интернет презентацији, који веб-читач користите за преглед наших веб-страница и остале статистичке податке који нам помажу да схватимо и разумемо како посетиоци користе наше веб-странице.

Можете подесити ваш претраживач да одбије све колачиће, или да вам покаже када вам шаљу колачиће. Ако изаберете да не прихватите колачиће и даље ћете бити у могућности да гледате наше веб-странице, али постоји могућност да поједине опције неће радити како треба.

Контакт

Уколико имате питања или притужбе које се тичу приватности и сигурности ваших података, или уколико имате сазнања или сумњу о нарушавању приватности или сигурности, молимо вас да нам се обратите на неки од следећих начина:

Куповина на сајту

Како да купим ?

Можете бирати између плаћања:

Прегледајте своју поруџбину. Ако су сви подаци тачни, кликните на дугме „Наручите”.

Књиге са нашег сајта можете наручити и један од следећих начина:

Начини плаћања

Плаћање поузећем

Уколико сте при куповини одабрали ову врсту плаћања, на Вашу е-маил адресу добићете потврду поруџбине са сајта russika.rs. У самом мејлу биће приказани  Ваши подаци, обрачун поручене робе и поштарина.

Овако поручене производе шаљемо Вам у року од једног радног дана од пријема потврде поруџбине. Плаћање ћете извршити курирској служби при испоруци пошиљке. Молимо Вас да припремите тачан износ откупнине да бисте избегли могуће компликације око враћања кусура.

Плаћање уплатницом

Уколико сте при куповини одабрали ову врсту плаћања, на Вашу е-маил адресу добићете потврду поруџбине са сајта russika.rs. У самом мејлу биће приказани Ваши подаци, обрачун поручене робе, поштарина, као и уплатница са сумом и подацима о рачуну на који треба да извршите уплату.

Уплату можете извршити користећи е-банкинг или на било ком месту на ком иначе плаћате своје рачуне, у пошти, банци и сл. (у овом случају попуните уплатницу на основу података које сте добили у потврди поруџбине.

Производи са ових поруџбина биће резервисани три дана. Молимо Вас да своју уплату извршите у том року. За накнадне уплате истог предрачуна не можемо гарантовати расположивост артикала.

Наручено Вам шаљемо по пријему обавештења о извршеној уплати.

Плаћање вирманом

Уколико сте правно лице и при куповини сте одабрали ову врсту плаћања, на Вашу е-маил адресу добићете потврду поруџбине са сајта russika.rs. У самом мејлу биће приказани Ваши подаци, обрачун поручене робе, поштарина, као и предрачун на основу ког треба да извршите уплату.

Производи са ових поруџбина биће резервисани три дана. Молимо Вас да своју уплату извршите у том року. За накнадне уплате истог предрачуна не можемо гарантовати расположивост артикала.

Наручено Вам шаљемо по пријему обавештења о извршеној уплати.

Услови испоруке

Достава пакета

Уобичајено време доставе је два до пет радних дана од тренутка поручивања.

Због преоптерећености курирских служби, рокови испоруке могу бити мало продужени. Такође, у циљу поштовања мера безбедности и заштите здравља, молимо вас, имајте у виду да курирске службе, у складу са својим прописима, имају право да захтевају да се примопредаја пошиљака врши напољу, ван дома, канцеларије или другог затвореног простора. Унапред хвала на разумевању.

До одступања и продужења може доћи уколико прималац није на адреси код првог покушаја испоруке, лоших временских услова или свих осталих непредвиђених ситуација у транспорту на које превозник или продавац није могао да утиче.

За доставу је могуће одредити и другу адресу од оне на којој станујете, нпр. адресу радног места. Поједине курирске службе не врше доставу суботом и недељом.

Уколико прималац није на адреси, а по пријему обавештења о покушају доставе, курирску службу можете назвати на број који ће бити наведен на обавештењу и договорити се о месту и времену доставе које Вам највише одговара.

Све артикле пакујемо у оригиналну, заштићену амбалажу курирске службе, како би Вам производи дошли у стању у каквом смо Вам их и послали. Трошак паковања не наплаћујемо, без обзира који сте начин плаћања одабрали.

Неиспоручени пакети

Уколико пакет не буде испоручен, Руссика задржава право да сторнира поруџбину без поновљеног слања. Уколико је извшено плаћање уплатницом, купцу ће бити извршен повраћај новца на рачун који достави имејлом.

Ако купац жели да му се пошиљка поново пошаље, на регуларан износ поштарине плаћа додатних 250 динара.

Бесплатна достава

Достава је бесплатна за све поруџбине на територији Србије изнад 4000 динара.

Право на одустанак од уговора

Купац има право да одустане од уговора у року од 14 дана од када му је производ предат. У случају одустанка од уговора, купац треба да пошаље обавештење мејлом на info@russika.rs, као и попуњен образац о одустанку од уговора који се може преузети овде. Приликом слања обавештења и обрасца о одустајању, купац може, али није у обавези да наведе разлоге свог одустанка од уговора.

У случају одустанка од уговора, купац има право на повраћај новца или на замену за други производ. Цена се купцу враћа по пријему производа, и након што се утврди да је производ неоштећен и исправан. Купац је дужан да пошаље робу у року од 14 дана од слања обрасца о одустанку од уговора и сам ће сносити трошкове враћања робе, сем у случајевима уколико добије погрешну или оштећену робу.

По истеку рока од 14 дана од дана када је послао одустанак, производ се више не може вратити. Приликом повраћаја робе обавезно је вратити у исправном и некоришћеном стању и оригинално неоштећеном пакавању, при чему се мора приложити и оригинални рачун.

По пријему производа, утврдиће се да ли је производ исправан и неоштећен. Уколико се утврди да је наступила неисправност или оштећење производа кривицом купца, одбиће се враћање цене и производ ће му бити враћен на његов трошак.

Руссика је дужна да потрошачу без одлагања врати износ који је потрошач платио по основу уговора, а најкасније у року од 14 дана од дана пријема изјаве о одустанку, а након пријема производа.

Књига је успешно додата у корпу !